Sunday, February 27, 2011

Jika rakan anda seorang Gay dan Lesbian..

BBK kesibukan..Tapi BBK just nak luahkan perasaan..BBK rasa tak sedap hati..Sebab masih belum kuat iman BBK untuk menegur terang2an antara kenalan rapat BBK bahawa perbuatannya itu dilaknat Allah..


Bukan BBK busy body atau nak berlagak alim..Tapi hukum Allah tiada siapa mampu mengubahnya. Rakan BBK adalah seorang GAY

Ya Allah..BBK hanya mampu mengucap pnjang dan beristighfar di dalam hati..Astaghfirullah..kelemahan BBK kerana selemah2 iman hanya mampu menegur melalui hati..


Berbalik kepada soal Gay dan Lesbian..Antara kita sedar atau tidak ‘label’ ini sudah ibarat satu trend atau gaya hidup remaja kini. Mereka sudah tidak segan silu bercerita tentang teman masing2 sehingga ke cerita ‘kelambu’ bersama pasangan. Apa nak jadi?? Di mana terletaknya sifat malu mereka? Tidakkah mereka tahu bahawa perbuatan mereka itu adalah dilaknat Allah SWT? Inilah dia umat akhir zaman..Yang haram sudah banyak di’halal’kan..Begitu lah sebaliknya. BBK masih mengumpul kekuatan untuk menegur teman BBK ini secara berdepan..InsyaAllah..Semoga Allah member kekuatan. Ketika ini hanya doa yg mampu BBK titipkan untuk mereka menemui jalan pulang..
                                       
BBK ingt lagi semasa di sekolah agama dulu, Ustaz pernah cerita kisah umat Nabi Luth, di mana Allah sangat murka dengan perbuatan mereka yang membuat hubungan sejenis dan Allah telah memberi siksaan kepada mereka dengan siksaan yang belum pernah dirasakan oleh umat mana pun. Hal ini terlihat dari beraneka ragamnya adzab yang menimpa mereka, mulai dari kebinasaan, dibolak-balikkannya tempat tinggal mereka, dijerembabkan nya mereka ke dalam perut bumi dan dihujani bebatuan dari langit. Ini tidak lain adalah kerana besarnya dosa perbuatan tersebut.

Dalam suatu hadits yang diriwayatkan dari Ibnu Abbas Radhiyallahu ‘anhuma, dia berkata bahwa Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda.

“Artinya : Allah melaknat siapa saja yang berbuat seperti perbuatan kaum Luth. Allah melaknat siapa saja yang berbuat seperti perbuatan kaum Luth. Allah melaknat siapa saja yang berbuat seperti perbuatan kaum Luth” [HR Nasa’i dalam As-Sunan Al-Kubra IV/322 (no. 7337)]

Jujur BBK masih menganggap mereka ini sebahagian dari teman BBK sbb BBK memang berkawan dengan semua golongan tak kiralah siapa pun dia..Namun, jauh di sudut hati BBK sentiasa berharap mereka kembali kepangkal jalan. BBK bukan tak pernah bertanya apa yang bestnya jadi Gay atau Lesbian dan turut berkias dalam nasihat BBK seperti mereka tak teringin ke berumahtangga nanti, sebab BBK sendiri sangat pelik apa yang membuatkan mereka terjerumus ke kancah HOMOSEXUAL ini. Dan jangan terkejut jawapan mereka dengan sungguh CONFIDENTI tak minat perempuan..I takkan kahwin dengan perempuan. BBK tersenyum..Namun di hati..Beristighfar sebanyak mungkin dan terasa luluh pedih hati mendengar pengakuan seorang teman.

BBK masih tidak faham..Apakah yang mereka cari..Bukan mereka tidak tahu hubungan mereka itu tiada penghujungnya. Dan bukannya mereka tidak sedar betapa ia dilaknat Allah. Mungkin inilah yang dikatakan buta hati..Kejam sungguh Syaitan kerana berjaya menggoda mereka. BBK harap jika ada anda di luar sana yang terjebak, insafi diri..Ingatlah dunia ini adalah sementara. Kita akan PASTI kembali kepadaNYA dan kehidupan di sana itulah yang abadi. Jika anda mempunyai perasaan terhadap kaum sejenis, segeralah bertaubat! Ubah cara hidup anda dan kuatkan semangat untuk melawan perasaan itu. Ingat ! Kita adalah manusia iaitu sebaik2 makhluk ciptaanNya..Di mana kita dikurniakan akal untuk berfikir..Maka renung2kan..Jangan di layan hawa nafsu..Kerana ia akan membinasakan diri..Dari hasil carian BBK terjumpa beberapa blog atau laman web mengenai Gay, Lesbian
dan Islam yang boleh kita jadikan panduan bersama:


Like jika sudi ;)

2 comments:

  1. saya penulis..tengah buat cerita psal gay ni..hahha..TQ sebab bg info

    ReplyDelete
  2. hi sheeda..salam kenal thanks for reading my blog..follow la eh.. :)

    ReplyDelete